ESTETİK DERMATOLOJİ
Kimyasal Peeling, genellikle yüzdeki kırışıklıkları, rengi atmış cildi ve yara izlerini tedavi etmek için kullanılır. Tek başına veya diğer kozmetik prosedürlerle birlikte yapılabilirler.
Kimyasal peeling, cilt yenileme işlemidir. Sahip olduğunuz sorunlara bağlı olarak, üç farklı derinlikten oluşan kimyasal bir peeling seçeceksiniz:
Hafif Kimyasal Peeling: Hafif (yüzeysel) bir kimyasal peeling, cildin dış tabakasını (epidermis) kaldırır. İnce kırışıklıkları, sivilceleri, düzensiz cilt tonunu ve kuruluğu tedavi etmek için kullanılır. Her iki ila beş haftada bir hafif bir peeling yapabilirsiniz.
Orta Kimyasal Peeling: Bir orta kimyasal soyma, cilt hücrelerini epidermisten ve orta cilt katmanınızın (dermis) üst kısmının bölümlerinden uzaklaştırır. Kırışıklıkları, sivilce izlerini ve düzensiz cilt tonunu tedavi etmek için kullanılır. İstenen sonucu elde etmek veya sürdürmek için prosedürü tekrarlamanız gerekebilir.
Derin Kimyasal Peeling: Derin bir kimyasal peeling, cilt hücrelerini daha da derinden temizler. Doktorunuz daha derin kırışıklıklar, yara izleri veya kanser öncesi büyümeler için bir tane önerebilir. Tam etkiyi elde etmek için tekrar prosedürlere ihtiyacınız olmaz.
Hafif bir kimyasal peeling, cilt dokusunu ve tonunu iyileştirir ve ince kırışıklıkların görünümünü azaltır. Sonuçlar incedir ancak tekrarlanan tedavilerle artar. Orta derecede kimyasal bir peelinginiz varsa, tedavi edilen cilt gözle görülür şekilde daha pürüzsüz olacaktır. Derin bir kimyasal peelingden sonra, tedavi edilen alanların görünümünde ve verdiği histe çarpıcı bir iyileşme göreceksiniz. Sonuçlar kalıcı olmayabilir. Zamanla, yaş ve yeni güneş hasarı yeni çizgilere ve ten rengi değişikliklerine neden olabilir.
Tüm peelinglerde yeni cilt geçici olarak güneşe karşı daha hassastır. Cildinizi güneşten ne kadar süre koruyacağınızı doktorunuzla konuşun.