ESTETİK DERMATOLOJİ
Dış görünüşü etkileyen önemli faktörlerden biri olan çene bölgesi için çeşitli estetik operasyonlar mevcuttur. Bu operasyonlar arasında önemli bir yeri olan Jawline Dolgu, özellikle cerrahi bir işlem olmadan estetik yaptırmak ve altın oranı yakalamak isteyenlerin ilk tercihidir. Hyalüronik asit dolgusu ile uygulanan Jawline estetiği, son derece sağlıklı bir estetik işlemdir. Zira vücutta doğal olarak bulunan hyalüronik asit, herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmaz.
FDA onaylı Jawline dolgu uygulamasıyla yüz hatlarını yeniden şekillendirmek ve buna bağlı olarak çene hattınızın daha keskin ve belirgin olmasını sağlamak mümkündür. Çene dolgusu olarak da bilinen bu estetik işlem, çene ucundan kulağın önlerine doğru uzayan mandibular kemik hattına uygulanır. Jawline dolgusu estetiği ile çene ucundan kulaklara kadar uzanan çizginin daha belirgin hale gelmesi hedeflenir. Çok daha estetik bir görünüme kavuşmanızı sağlayan bu işlem, çene hattını belirginleştirerek çene konturunu ortaya çıkarır.
Jawline Dolgusu, yüzün çok daha estetik bir görünüme kavuşmasını sağlar. Ancak yine de spesifik olarak belirtecek olursak, jawline dolgunun etkilerini şu şekilde sıralayabiliriz:
En risksiz dolgu maddelerinden biri olan hyalüronik asit, bu duruma bağlı olarak, yüz dolgularında en çok tercih edilen dolgu maddesidir. Doğal olarak, Jawline dolgusu işleminde de hyalüronik asit kullanılmaktadır. Çene dolgusu operasyonu, öncelikle çene bölgesinin çevresine anestezik krem uygulanmasıyla başlar. Ardından, işlemi yaptırmak isteyen bireyin ihtiyacı doğrultusunda çenenin belirli noktalarına hyalüronik asit dolgusu enjekte edilir.
Jawline dolgu yaptıranlar, genellikle işlemden sonra uygulamanın yapıldığı bölgede şişlik ve sertlik hissedebilir. Ancak bu durum, son derece normaldir. Bölgedeki şişlik ve sertlik ise en geç iki hafta içerisinde geçecektir. Ayrıca ikinci haftadan itibaren dolgu, dokuyla bütünleşir ve bölgede yumuşama başlar.
Çene dolgusu işlemi öncesinde anestezi uygulanmasa da, uygulama öncesi lokal anestezik kremler sayesinde hastanın acı hissetmemesi sağlanır. Ardından ufak ince uçlu iğneler ve kanüller yardımıyla dolgu malzemesi, işlemin uygulanacağı bölgeye enjekte edilir. Jawline dolgu işlemi, ortalama 20 dakika sürmektedir. Bu işlem sayesinde çene hattı, çok daha güçlü bir görünüme kavuşur. Bununla birlikte, çenedeki çukurluklar ve sarkıklıklar ortadan kalkmış olur. Bunlara bağlı olarak, daha belirgin ve net bir çene hattına sahip olunur.
Genç bir yüz görünümü için genellikle üçgen yapılı bir yüze kavuşmak gerekir. Özellikle yaşlanmanın da etkisiyle bireylerin çene yapılarındaki üçgen görünüm değişime uğramaktadır. Bu değişimin de etkisiyle yüzün görünümü, daha çok kare şeklini andırmaya başlar. Çene dolgusu uygulamaları sayesinde, yaşlanmanın da etkisiyle değişen yüz yapısı kolay bir şekilde oval hale getirilebilmektedir. Yine bu sayede, çene bölgesi çok daha estetik bir görünüme kavuşurken daha genç bir yüz görünümü elde etmek de mümkündür.
Jawline dolgu erkek ve kadınlara uygulanabilen bir işlemdir. Ancak çene dolgusu yaptırmayı düşünenler için bu işlemin kalıcı olup olmadığı merak edilmektedir. Bu nedenle, akıllarda ‘’jawline dolgu geçici mi?’’ gibi soru işaretleri oluşmaktadır. Bu soru işaretini giderecek olursak, tıpkı diğer dolgu uygulamaları gibi jawline dolgu da kalıcı değildir. Çene dolgusunun kalıcılığı, kişiden kişiye ve kullanılan dolgu malzemesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Çene dolgusu hyalüronik asit ile uygulandığı takdirde 6-12 ay arasında etkili olmaktadır. Bu süre, kişinin kendi yağından elde edilen dolgu ile uygulanırsa 2-3 seneye, kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile uygulandığı takdirde ise yaklaşık 5 yıla kadar çıkabilmektedir.